Laitan tämänkin ohjeen, vaikka kuva ja lopputulos eivät olleet ihan onnistuneita. Kiukkuisena lämmitin maidon liian lämpimäksi ja pullat eivät oikein kohonneet kunnolla. Vein nämä epäonnistuneet pullat kuitenkiin puiston äideille ja hoitotädeille, ja tekivät kuitenkin hyvin kauppansa. Hyvin harvoin epäonnistun pullan tekemisessä, mutta joskus kun kiukuttaa voi käydä niin :)

2,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
0,5 muna
0,75 tl suolaa
0,75 dl sokeria
2 tl kardemummaa
n. 6 dl vehnäjauhoja
75 g voita

Täyte:
50 g voita
1-2 rkl Dansukker reilun kaupan ruokokidesokeria tai
ruokosokerisiirappia
50 g valkosuklaata rouheena
Noin puoli pussia Pirkan pekaanipähkinöitä murskana

voiteluun: 1 muna

Ota kaikki tarvikkeet esille pari tuntia ennen leipomista, jotta ovat huoneenlämpöisiä. Lämmitä maito hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi. Sekoita hiiva osaan jauhoja. Vatkaa maidon sekaan muna, suola, sokerit, kardemumma ja osa jauhoista joihin hiiva on sekoitettu. Jatka jauhojen lisäämistä käsin alustaen. Lisää lopuksi huoneen lämpöinen rasva ja vatkaa taikina pehmeäksi palloksi. Pullataikina on paras pehmoisena. Joissain ohjeissa laitetaan jauhoja reilummalla kädellä, itse tykkään että parhaat pullat tulee aavistuksen löysemmästä taikinasta. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kaulitse kohonnut taikina pöydällä levyksi. Levitä päälle pehmeä voi ja ripottele sokeri, suklaarouhe ja pähkinärouhe. (jos käytät ruokosokerisiirappiasokerin sijaan, valuta sitä taikinan päälle) Rullaa taikinalevy rullalle ja leikkaa n. 3 cm paloja. Laita pullat pullavuokiin pelleille leivinpaperin päälle. Kohota pullat lämpimässä paikassa leivinliinan alla puolisen tuntia. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria tai pähkinärouhetta. Paista 225 asteessa 12-14 minuuttia koosta riippuen.