1249159094_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

En ole varsinaisesti mikään leivän leipoja, useimmiten ei ole aikaa kohotella taikinoita. Huhtikuisessa Anna-lehdessä oli kuitenkin niin ihanan näköinen leipä että päätin kokeilla. Taikinassa ei ollut lainkaan rasvaa, joten lisäsin öljyä. Paistoaika ohjeessa oli 35 minuuttia ja minun leipäni oli ihan kypsä ja rapsakkakuorinen jo 20 minuutin paistamisen jälkeen. Eikä minulla tietenkään ollut niitä spelttijauhojakaan, mutta samapa kai tuo...onneksi sentään puolitin ohjeen kahden leivän taikinan, koska tämä yksikin leipä täytti melkein koko pellin! Kuminan, aniksen je fenkolin jätin pois, koska en kerta kaikkiaan voi sietää niitä. Johtuu lapsuuden traumoista:) Mausteeksi riitti basilika.

1 pss kuivahiivaa
3,5 dl vehnäjauhoja
3 dl sämpyläjauhoja (spelttijauhoja)
0,5 rkl suolaa
0,5 rkl kuivattua basilikaa
1 rkl siirappia
3 dl vettä
3 rkl oliiviöljyä

6 aurinkokuivattua tomaattia
0,5 rkl kuivattua oreganoa
1,5 rkl oregano-öljyä (tomaattien öljyä)

Sekoita kuivat aineet keskenään taikinakulhossa. Lisää 45 asteinen vesi ja siirappi sekä öljy. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna kohota liinan alla tunnin verran.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Muotoile pitkä limppu ja anna kohota pellillä leivinpaperin päällä n. 30 minuuttia. Tee leipään 8-10 viiltoa ja laita niihin aurinkouivattua tomaattia ja oreganoa ja valuta päälle hieman öljyä. Kypsennä leipä 210 asteessa 20-30 minuuttia.