1248362185_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mössöllä on pitkä historia...tätini teki tätä kerran juhannuksena eräällä mökillä 15 vuotta sitten. Sen jälkeen teimme tätä usein, mutta nyt on ollut tosi pitkä tauko. Muistin tämän ihanan soossin mökillä ja söimme tätä uusien perunoiden ja uunimakkaran kanssa. Sopii myös hyvin kasviksille tai grillatulle lihalle, ja varsinkin lampaanlihalle.

Ohjeen määrät ovat noin-määriä, voi vaihdella tarpeen kaapin sisällön mukaan. Valkosipulin määrää voi lisätä reilustikin, jos siitä tykkää. Käytin toisen smetanan mustikkapiirakkaan, joten korvasin sen maitorahkalla. Muistan tätini käyttäneen mössöön Floraa, itse laitoin voita.

2 prk smetanaa
(tai 1 prk smetanaa ja puoli 125 g maitorahkaa)
50-100 g voita
1 nippu tuoretta ruohosipulia silputtuna (tai pari rkl kuivattua)
4 valkosipulinkynttä pieniksi silputtuna
suolaa maun mukaan
ripaus sokeria ja mustapippuria

Vatkaa smetana vaahdoksi ja lisää pehmeä voi ja muut aineet.

1248008661_img-d41d8cd98f00b204e9800998e