1248361574_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Meillä oli kesälomareissulla aina banaania pussillinen matkaeväänä, sitä kun on lapsille helppo syöttää vaikka vauhdissa välipalaksi. Eilen kotiin palatessa olikin sitten pussillinen ruskeita banaaneja mukana...eikun banaanileivonnaisia tekemään. Nämä syntyivät aineista mitä kaapista löytyi. Tuli oikein mehevän makeita muffinsseja!

16 kpl (tavalliset muffinssivuoat)

100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 kypsää banaania
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl mantelilastuja rouhittuna (myös valmis mantelirouhe käy)
7 palaa Fazerin tummaa Block-leivontasuklaata (n. 60-80 g)
1 tl vanilliinisokeria
ripaus suolaa
1 tl kanelia
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa

Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri, suola ja kaneli. Muussaa banaani eri kulhossa. Rouhi tumma suklaa ja mantelilastut. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Lisää taikinaan vuorotellen banaanisosetta, maitoa ja kuivia aineita. Sekoita varovasti käännellen. Kääntele lopuksi sekaan suklaa ja mantelirouhe. Laita muffinssivuoat pellille leivinpaperin päälle ja nostele jokaiseen lusikalla taikinaa. Paista 200 asteessa 13-14 minuuttia.

1248361704_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuorrutus on tehty tavallisesta tomusokerista, vedestä ja keltaisesta elintarvikeväristä. (kuorrutuksen ohje löytyy esim. täältä) Kuorrutuksen päälle pursotin raitoja valmiilla vaaleanpunaisella sokerikuorrutteella ja valkoisella Princess Lillifee-kimallegeelillä. Pienempi tyttäremme ei tietenkään halunnut syödä näin epäilyttävän näköisiä leivonnaisia, vaan vaati omansa ihan ilman kuorrutusta :)