2082505.jpg

Mikäs sen parempaa kylmänä talvipäivänä kuin uunissa itsekseen muhiva lihapata!

400 g naudanpaistisuikaleita
1 iso sipuli
3 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tomaattipyrettä
5 dl lihalientä
2 laakerinleheteä
mustapippuria, Santa maria-grillimaustetta, suolaa
oliiviöljyä
1 rkl oreganoa, kanelitanko (voi jättää poiskin, minusta tuo ihanaa "Kreikan makua" pataan)

Ota liha hyvissä ajoin huoneen lämpöön. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita pataan öljyä ja lihat. Mausta pippurilla, grillimausteella ja suolalla. Laita uuniin ilman kantta 10 minuutiksi. Pilko sipuli ja porkkanat, leikkaa valkosipulit viipaleiksi. Ota pata pois kun liha saanut vähän väriä ja laita vuokaan kaikki aineet, kaada päälle lihaliemi. Laita kansi päälle ja vähennä lämpöä 175 asteeseen. Hauduta pataa uunissa 1,5-2 tuntia. Jos haudutat pidempään, voi lämpöä laskea 150 asteeseen. Tarjoa perunasoseen ja salaatin kera.