Halusin ehdottomasti tehdä tämän piirakan puolukasta ja mustikasta, mutta tämä meidän porukka irvisteli puolukalle. Joten laitoin omenaa :) Pohja on ihan perus-pullataikina johon laitoin aavistuksen enemmän rasvaa.

Pohja:

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 muna
3/4 dl sokeria
3/4 tl suolaa
1 tl kardemummaa
6-7 dl vehnäjauhoja
80 g voita

Täytteet:
5 pienehköä hapanta omenaa
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria

5 dl mustikoita (pakastettuja)
1 rkl perunajauhoja
0,5 dl sokeria

kananmunaan voiteluun

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon kardemumma, sokeri, suola, muna ja osa jauhoista. Jatka alustamista käsin ja lisää lopuksi pehmeä rasva. Anna kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.

Ota taikinasta osa sivuun ristikkoa varten. Kaulitse taikinasta uunipellin kokoinen levy. Laita levy laidalliselle uunipellille ja tee lopusta taikinasta ristikot päälle. Anna kohota leivinliinan alla 20 minuuttia.

Sillä aikaa silppua omena pieniksi paloiksi, lisää sekaan kaneli, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita mustikoihin perunajauhot ja sokeri.

Voitele reunat ja ristikot munalla. Laita täytteet vuoron perään ruutuihin ja paista piirakka uunissa 225 asteessa n. 20-25 minuuttia. Meidän uunissa riitti 21 minuuttia ja piirakka oli täysin kypsä. Laitoin puolessa välissä leivinpaperin päälle, etteivät ristikot tummu liikaa.

Oli tosi hyvää pullaa, en ole pitkään aikaan tehnyt marjapiirakkaa pullapohjalla, tätä teen toisen kerran ja laitan sitä puolukkaa. Varaudun syömään sitten puolet piirakasta itse :)