Ihanan värikäs ja raikas ruoka, jota teen ehdottomasti sydäntalvella kun kaipaa väriä ja vitamiinia!

1793417.jpg

500 g marinoimattomia broilerin fileesuikaleita
1 appelsiini
2 tl maizenaa
1/4 tl jauhettua inkivääriä (laitoin 1/2 tl)
2,5 dl kylmää kanalientä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl makeaa chilikastiketta
2 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 rkl öljyä
5 dl parsakaalin nuppuja
1 dl cashewpähkinöitä

Raasta pestyn appelsiinin kuori ja viipaloi kuorittu appelsiini ja laita sivuun. Sekoita maizena ja inkivääri. Lisää joukkoon kanaliemi, soija, chilikastike, appelsiininkuoriraaste. Sekoita hyvin ja laita sivuun odottamaan. Kuori ja hienonna valkosipuli. Suikaloi paprikat ja porkkana. Paista kanasuikaleita öljyssä valkosipulin kanssa n. 5 minuuttia. Lisää kasvikset ja paista kunnes kasvikset ovat vähän pehmenneet. Sekoita maizenaliemi tasaiseksi ja lisää joukkoon. Keitä muutama minuutti kunnes sakenee. Tarkista suola. Lisää appelsiinit ja pähkinät. Tarjoa lisäkkeenä riisiä.

Ohje on Anna-Maija Tantun toimittamasta kirjasta Hyvää Ruokahalua (parhaat kasvis-, kana- ja kalaruoat), johon on kerätty lukijoiden lähettämiä ruokaohjeita. Ohje: Ritva Ekblom, Appleton, USA.