Tämä myös meidän suosikkipiirakka. Täyte on tosi mehevä ja hyvänmakuinen! Ohje on alunperin Riikan ruokaohjeista, mutta olen tehnyt oman version.

1370960.jpg
(Piirakkavuokani on läpimitaltaan 27 cm)

Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kylmää vettä

Täyte:
2 prk tonnikalaa tomaattikastikkeessa
0,5 rasiaa Creme Bonjour Hell- tuorejuustoa
150-200 g emmentaljuustoraastetta
2 dl ruokakermaa+1 dl maitoa
3 munaa
0,5 tl suolaa, 3 tl basilikaa, 2 tl oreganoa, mustapippuria

valmista pohja. Nypi pehmeään rasvaan jauhot, lisää vesi ja sekoita nopeasti. Painele voideltuun vuokaan ja esipaista 225 asteessa 11 min. Valmistele sillä aikaa täyte. Sekoita tonnikalaan tuorejuusto. Sekoita toisessa kulhossa kerma, maito ja munat ja lisää muna-kermaan mausteet. Lisää esipaistetun pohjan päälle tonnikalamössö, juustoraaste ja muna-kerma ja paista 225 asteessa 20-30 min, kunnes on kaunis väri ja täyte on hyytynyt.

1370959.jpg