Äiti-porukkamme tapasi tällä viikolla meidän "nurkissamme". Vilskettä riitti, ja arvatkaa kuinka paljon meteliä lähtee 8 kappaleesta 1,5 vuotiaita? Ja ne äidit siihen päälle :)

Tapana on ollut tehdä jotain suolaista ja jotain makeaa. Suolaisena tällä kertaa tällainen uusi piirakka-versio. Hyvin kelpasi :) Jopa 1,5 vuotias söi hyvällä ruokahalulla.

1535775.jpg

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl neljän viljan hiutaleita
180 g voita
4 rkl vettä

Täyte:
400 g paistijauhelihaa
1 sipuli
1 rasia kirsikkatomaatteja
3/4 keltaista paprikaa
150 g valkosipuli-tuorejuustoa
2 rkl ketsuppia
200 g emmental juustoraastetta
2 dl kermaa + 1 dl maitoa
3 munaa
chili explosionia, suolaa, mustapippuria, provencen yrttisekoitusta. basilikaa

Valmista ensin pohja. Nypi jauhot ja hiutaleet pehmeää rasvaan ja lisää vesi. Sekoita nopeasti. Laita leivinpaperi irtopohja-vuuan pohjalle. Painele pohja-taikina pohjalle ja reunoille ja laita jääkaappiin kovettumaan.

Pilko sipuli pieneksi ja pilko myös tomaatit ja paprika. Ruskista jauheliha ja lisää sipuli. Mausta chili expolosionilla (laitoin reilusti), mustapippurilla ja grillimausteella. Lisää pilkotut tomaatit ja pilkottu keltainen paprika. (Jätä muutama tomaatti ja paprika-rengas piirakan päälle). Lisää tuorejuusto ja ketsuppi ja anna muhia hetken. Sekoita kerma-maitoon munat ja mausta suolalla (n.1,5 tl), basilikalla ja provencen yrttisekoituksella.

Esipaista pohjaa 225 asteessa n. 10 minuuttia. Lisää sen jälkeen päälle vuorotellen jauhelihatäytettä ja juustoraastetta, lopuksi päälle kaadetan muna-kerma. Koristele muutamalla paprika-renkaalla ja tomaatilla. Paistetaan 225 asteessa 35 minuuttia. Kannattaa laittaa päälle jossain vaiheessa leivinpaperi, että ei tummu liikaa.