lime_mustikkakku-normal.jpg

Tämä torttu on helppo tehdä  ja säilyy kylmässä hyvin. Voi esim. tehdä edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin odottamaan. 

Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
0,25 tl suolaa
120 g voita
2 rkl kylmää vettä
2 rkl tuoretta hienonnettua minttua (käytin 1 tl kuivattua, voi myös jättää pois)

Täyte:
1 prk kuohukermaa (2 dl)
1 prk ranskankermaa tai 150 g tuorejuustoa (maustamaton)
50 g valkosuklaata
1 limen kuori raastettuna + mehu puristettuna
2-4 rkl tomusokeria

Päälle:
5-6 dl mustikoita (myös pakastetut käy hyvin)
1,5 dl vettä
1,5 Multi-hyytelösokeria

Valmista ensin pohja. Mittaa kaikki ainekset monitoimi- tai yleiskoneeseen ja vedä nopeasti kiinteäksi massaksi (voit myös nyppiä pehmeään voihin kuivat aineet, lisää vesi ja sekoita tasaiseksi). Muotoile palloksi ja kääri kelmuun, laita jääkaappiin tunniksi. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita 22 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Kaulitse taikina jauhotetulla alustalla pyöreäksi ja nosta kaulimen avulla vuokaan. (voit myös painella vuoan pohjalle ja reunoille, mutta kaulimella tulee tasaisempi lopputulos). Siisti reunat veitsellä. Tee foliosta suikale ja painele se vuokaan reunojen päälle. (voit myös laittaa vuokaan leivinpaperin ja täyttää kuivatuilla herneillä, mutta jos herneitä ei ole saatavilla, folioreunat ajaa saman asian).Näin pohja pitää muotonsa paistamisen ajan. Paista pohjaa n. 15-20 minuuttia kunnes tuntuu kypsältä, älä päästä reunoja liian tummaksi. Poista folio ja anna jäähtyä vuoassaan ritilän päällä.

Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja sulata mikrossa vähän aikaa kerrallaan (30 s..) välillä sekoittaen. Anna jäähtyä kunnolla. Pese hyvin lime ja raasta kuori ja purista mehu molemmista puolikkaista. Vaahdota kuohukerma. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto pehmeäksi ja sekoita siihen valkosuklaa. Kääntele valkosuklaseos kermavaahtoon, lisää limemehu ja raaste ja mausta sokerilla. Kaada täyte jäähtyneelle pohjalle.

Kiehauta vesi ja hyytelösokeri paketin ohjeen mukaan, anna jäähtyä hetki. Lisää mustikat tortun päälle ja lusikoi hyytelösokeria varovasti mustikoiden päälle. Siirrä kylmään odottamaan tarjoilua.