jauhelihalevypiirakka-normal.jpg

Tällä ohjeella tulee runsastäytteinen mausteinen piirakka, jossa on paljon lihaa :)

Taikina:
200 g voita
250 g maitorahkaa
4,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

Täyte:
700 g nauta-sikajauhelihaa (tästä vaan tulee parasta, kun on rasvaa mukana :) )
2 sipulia
1,5 dl riisiä
mausteita: 1 tl mustapippuria, 2 tl paprikajauhetta, 1 tl jauhelihamaustetta, 1 tl suolaa,1 tl kuivattua basilikaa, 1 tl cajunmaustetta, 1 rkl soijaa, 2 rkl tomaattipyrettä
1 muna

Keitä riisi kypsäksi. Sekoita huoneenlämpöiseen voihin maitorahka, lisää jauhot ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi. Anna levätä kylmässä. Paista jauheliha kunnolla ruskeaksi (kahdessä erässä), lisää sipulit ja freesaa kypsäksi. Mausta reilulla kädellä (riisi ja taikina imee mausteita). Lisää riisi. Kaulitse reilu puolet taikinaa leivinpaperin päällä jauhojen avulla ohueksi, vähän yli pellin kokoiseksi levyksi. Kaulitse toisen leivinpaperin päällä loppu taikina vähän pienemmäksi levyksi. Lisää jäähtyneeseen täytteeseen muna ja levitä pohjalle. Käännä paperin avulla toinen levy kanneksi, käännä reunat päälle ja nipistele kiinni. Pistele haarukalla ja voitele munalla. Paista 200 asteessa 25 minuuttia.