suklaakinuskipiiras2-normal.jpgPiiraan ulkonäkö ei silmiä hivele, mutta oli melkoisen makea ja herkullinen pläjäys. Suklaakuorrutteen alla kerros kinuskia :) Minä olisin kaivannut löysäksi vaahdotettua kermavaahtoa kaveriksi, muiden mielestä hyvää just näin.

12 palaa

125 g voita
1,75 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
(kuivia herneitä painoksi)

Kinuskitäyte
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
0,25 tl suolaa

Suklaakuorrute
200 g tummaa suklaata
2 munaa
2 dl kuohukermaa
koristeluun kaakaojauhetta

Leivo pohja. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa muna joukkoon. Yhdistä jauhot ja kaakaojauhe ja lisää voivaahtoon. Kääri taikina muovikelmuun ja siirrä jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Keitä sillä aikaa kinuski. Mittaa kattilaan kerma, fariinisokeri ja suola. Keitä seosta hiljalleen 20-30 min. kunnes seos sakenee. (sekoita aluksi muutaman kerran) Jätä kinuski odottamaan.
Ota taikina jääkaapista ja kauli se kahden leivinpaperin välissä ohueksi piirakkavuokaan sopivaksi levyksi. Nosta levy voideltuun piirakkavuokaan pohjaksi ja reunoiksi. Nosta päälle leivinpaperi ja kaada herneet ja paista 175 asteessa 15 minuuttia. Nosta paperi ja herneet pois ja paista vielä 5 minuuttia. Ota pois uunista ja käännä lämpö 150 asteeseen.

Pilko ja sulata suklaa mikrossa ja anna jäähtyä. Riko munat kulhossa ja riko niiden rakenne. Kuumenna kerma kattilassa melkein kiehumispisteeseen, kaada munien joukkoon kulhoon ja sekoita. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna sekoitellen kunnes seos paksuuntuu. Pidä lämpö mietona, jotta munat eivät hyydy kokkeliksi.  Kaada lopuksi kermaseos sulan suklaan joukkoon.

Levitä kinuski esipaistetulle pohjalle ja lisää päälle suklaakuorrutus. Laita 150 asteiseen uuniin 5 minuutiksi. Käännä lämpö pois ja anna olla jäähtyvässä uunissa 30 min. Jäähdytä piiras hyvin (voi laittaa jääkaappiin ja odottaa seuravaan päivään, me söimme samana päivävä). Sihtaa jäähtyneen piiraan päälle kaakaojauhoa.