muhkeat_mokkapalat-normal.jpg

Ohje on otettu Kodin Kuvalehdestä ja saivat meillä suuren suosion :) Mokkapaloista tulee paksuja ja kuohkeita, mutta kuitenkin meheviä. Tunnustan: tuli syötyä useampi pala.

5 dl vehnäjauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 dl täysmaitoa tai kermaa
200 g voita
3 kanamunaa
4 dl sokeria

Kuorrutus:
400g (n. 7,5 dl) tomusokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 dl espressoa (käytin vahvaa kahvia)
75 g voisulaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa. Sulata voi mikrossa ja lisää maito. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vuorotellen maito-voiseosta ja jauhoseosta. Kääntele hyvin sekaisin. Kaada taikina uunipellille ja paista n. 30 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktail-tikulla. (meillä 30 min. oli just hyvä) Anna pohjan jäähtyä n. 15 minuuttia. Tee kuorrutus. Kiehauta kattilassa kahvi/espresso, voi ja vaniljasokeri. Anna jäähtyä hetken. Sekoita sekaan tomusokeri ja kaakaojauhe ja vatkaa kunnes seos on täysin sileää. Kaada kuorrutus keskelle taikinalevyä ja levitä nuolijalla reunoja kohti. Lisää päälle halutessasi nonparelleja ja tai kookoshiutaleita. Anna jähmettyä huoneenlämmössä noin tunti.