Olen ottanut tämän ohjeen joskus Annasta ja vihdoin loppuvuodesta kokeilin. Mausteseos kannattaa hieroa hyvissä ajoin lihan pintaan. Tämä lihanpala oli niin iso, että meillä syötiin sitä monta päivää :) Pienempikin siis riittää, muuttaa vaan mausteseoksen määrää sen mukaan :) Söimme tortillojen sisällä myös maissi-papusalaattia, jonka ohje on jo täällä blogissa. (syömme sitä usein ihan muuten vaan minkä tahansa lisäkkeenä)

possutortilla-normal.jpg

1,5 kg possun kassleria (mahdollisimman rasvaista)
1 rkl juustokuminan siemeniä (laitoin jauhettua kun sitä sattui kaapissa olemaan)
2 tl korianterin siemeniä
1-2 tl chilirouhetta
1 rkl savustettua paprikajauhetta (löytyy neliskanttisessa metallipurkissa maustehyllystä)
3 rkl fariinisokeria
1 tl rouhittuja mustapippureita
2 tl suolaa
2 rkl öljyä

Kuumenna uuni 125 asteeseen. (ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön) Sekoita kaikki mausteseoksen ainekset keskenään ja hiero lihan pintaan. Laita liha uunivuokaan ja lorauta pohjalle vettä. Peitä vuoka tiiviisti kaksinkertaisella foliolla. Kypsennä lihaa uunin keskiosassa n. 5-6 tuntia tai kunnes liha  on niin kypsää että sen saa revittyä paloiksi. Jos lihan pinta ei ole riittävän paahteinen, valuta liemi pois ja kypsennä lihapalaa hetki 225 asteessa. Nosta kypsä liha leikkulaudalle ja revi paloiksi. Tarjoa tortillalettujan sisällä esim. maissipapusalaatin, kasvisten, jalapenojen, salsan ja ranskankerman kanssa.