Tämä maistui aika hyvältä pulkkamäen jälkeen :)

lihamureke-normal.jpg

Käytän aika vähän suolaa ja sen sijaan laitan usein mureketaikinoihin Meiran suolattomia mausteseoksia. Pekonista tulee myös jonkin verran suolaisuutta.

1 dl kauraleseitä
1 dl maitoa
1 iso sipuli
1 valkosipulin kynsi
800 g paistijauhelihaa
2 munaa
1,5 tl suolaa
reilu 1 tl Meiran suolatonta Pihvimaustetta
0,5 tl paprikajauhetta
1 tl vastarouhittua mustapippuria
3 tl kuivattua basilikaa
1 tl vahvaa sinappia
1 tl tomaattipyrettä
päälle: 1 pkt pekoniviipaleita

Laita isoon kulhoon maito ja kauraleseet. (myös hiutaleet tai korppujauho käy) Anna turvota n. 10 minuuttia. Silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi. Sekoita kaikki murekkeen ainekset kauralese-maitoseokseen ja vaivaa hyvin sekaisin. Taikinan voi sekoittaa myös suurella yleiskoneella, oma pikkutehosekoittimeni ei jaksanut vääntää näin isoa taikinaa :)

Laita uuni kuumenemaan 210 asteeseen. Laita uunipellin päälle leivinpaperi ja muotoile sen päällä taikinasta pitkulainen leivän mallinen mureke. Levitä murekkeen päälle pekonisiivut. Paista mureketta ensin uunin keskitasolla 35 minuuttia. Sen jälkeen nosta lämpötila 225 asteeseen ja paista vielä 10 minuuttia. 

Murekkeelle voi tehdä samaan aikaan uunissa lisäkkeeksi yrttiset lohkoperunat. Pese ja kuori 6-7 perunaa ja yksi iso porkkana. Lohko kasvikset ja laita isoon kulhoon. Kaada sekaan 1-2 tl oliiviöljyä (voi laittaa enemmänkin mutta pienikin määrä riittää), ripaus suolaa ja 0,5 t kutakin kuivattua yrttiä: timjamia, basilikaa, rakuunaa ja rosmariinia. Kaada pellille leivinpaperin päälle ja laita kypsymään samaan aikaan uuniin alatasolle.

Helppo kastike tulee pippuriruokakermasta: laita kasariin 1 prk Creme Bonjour pippuriruokakermaa ja 2 dl (15 %) tavallista ruokakermaa. Mausta 0,5 tl suolaa ja 1 tl hunajaa, keitä kasaan n. 10 minuuttia.