map%C3%A4hkiv%C3%A4voijuustokakku-normal

Ohje on otettu Nigellan ohjelmasta, muokkailin vähän sen mukaan mitä aineita kotona oli. Käytin tähän Prismasta ostettua maapähkinävoita, jossa ei ollut mielestäni hirveästi sokeria. Kakku on oikea maapähkinävoi-fanin unelma, tuhtia tavaraa :)

Pohja:
50 g suolapähkinöitä
30-40 g tummaa suklaata
150 g Digestive-keksejä
50  pehmeää voita

Täyte:
500 g maustamatonta tuorejuustoa huoneenlämpöisenä (Philadelphia, ei mitään kevyt-versiota)
0,5 dl ranskankermaa
3 munaa
3 keltuaista
200 g sokeria
1,5 dl maapähkinävoita

Päällinen:
2,5 dl ranskankermaa
100 g maitosuklaata
30 g fariinisokeria

Laita pohjan aineet tehosekoittimeen ja surauta hienoksi. (tai voit murskata pähkinät ja keksit kaulimella muovipussissa, rouhia suklaan sekaan ja lisätä sulan voin) Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, voitele reunat. Painele pohjamassa vuoan pohjalle ja reunoille. Vatkaa täytteen aineet sekaisin ja kaada pohjan päälle. Paista uunin alatasolla 170 asteessa 50 minuuttia. Sulata sillä aikaa täytteen aineet kattilassa, älä kiehauta. Lisää 50 min. paiston jälkeen kakun päälle ja paista vielä 10 minuuttia. Jäähdytä kakku ihan täysin, useita tunteja tai seuraavaan päivään (säilytä kylmässä). Koristele vaahtokarkeilla tai suolapähkinöillä.