maap%C3%A4hkin%C3%A4voibrowniet-normal.j

Nämä olivat niin hyviä ja tahmaisia että piti syödä vielä yölläkin...ohje on Leila Lindholmin kirjasta "Vielä yksi pala". Puolitin taikinan ja tein lasagnevuokaan, jos haluat tehdä leivonnaisen reunalliseen uunipeltiin, tuplaa taikina. (lisää myös paistoaikaa) Tästä määrästä tuli 12 palaa.

Brownietaikina:
200 g pehmeää voita
1,75 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl hyvää tummaa kaakaojauhetta (Fazer)
0,5 dl vaaleaa siirappia (laitoin tummaa)
ripaus suolaa
4 luomukananmunaa
1,25 dl vehnäjauhoja

Maapähkinävoitaikina:
50 g voita
1 dl tomusokeria
0,5 tlk (175 g) maapähkinävoita
ripaus suolaa
0,5 tl vaniljasokeria
0,5 dl suolattuja maapähkinöitä

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, siirappi ja suola. Lisää munat yksi kerrallaan sekoittaen ja lisää lopuksi jauhot. Valmista maapähkinätahna: sulata voi ja vatkaa siihen muuta aineet paitsi pähkinät. Älä päästä jähmettymään.

Ota leivinpaperi ja puristele se kädessä ruttuiseksi palloksi. Sen jälkeen painele paperi neliskanttiseen vuokaan. Kaada brownietaikina vuokaan, lisää päälle varovasti maapähkinätaikina. Marmoroi vetämällä veitsellä kuvioita taikinaan. Ripottele päälle pähkinät ja kypsennä uunissa keskitasolla 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kokonaan. (jos pinnasta tulee epämääräisen ruma niin kuin minulla, sihtaa jäähtyneen kakun päälle tomusokeria, maku kyllä pelastaa ulkonäön :D )