Tämä kakku meni elokuussa kummitytön synttäreille. On muuten tosi hyvä idea koristella kakku helposti. Mallia otin Kotivinkin nettisivuilta, täytteen sävelsin oman mielen mukaan. Ja kiitos Karoliinalle pomminvarmasta kakkupohja-ohjeesta, hylkään kaikki muut ohjeet oitis :)



5 munan kakkupohja:

5 munaa
1,5 dl sokeria
1,25 dl vehnäjauhoja
0,75 dl ohrakasta tai perunajauhoja
1 tl leivinjauhoja

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (24 cm). Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään ja lisää siivilöiden taikinaan. Sekoita vain sen verran että ainekset tasoittuvat. Kaada vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla. Paistoaika n. 30-35 minuttia, kypsyyttä voi kokeilla tikulla. Anna levähtää ja irrota vuoasta. Anna jäähtyä.

Kostutus:
3-4 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

Täyte:
reilu litra mansikoita viipaloituna
1 rasia mascarponea (250 g)
2 dl kuohukermaa
1 levy Lidlin mansikka-valkosuklaata

Päälle:
4-5 dl Flora Vispiä (+2 rkl maitorahkaa ja sokeria)
vaahtokarkkeja
ranskalaisia pastilleja
pestyjä leluja (petshoppeja)

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan, laita pohja tarjoilulautaselle. Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrossa vähän aikaa kerrallaan välillä sekoitellen. Anna jäähtyä. Vaahdota kerma ja sekoita siihen mascarpone ja jäähtynyt sulatettu valkosuklaa. Kostuta pohja maidolla, lisää 1/2 täytteestä ja lisää päälle viipaloituja mansikoita. Kokoa seuraava kerros samalla tavalla ja kostuta myös päällimmäinen levy. Vaahdota kerma ja lisää vähän maitorahkaa. Mausta sokerilla ja levitä ohut kerros kakun päälle. Pursota reunat. Asettele kakun päälle vaahtokarkkea, ranskalaisia pastilleja ja koristele leluilla.