Sain äidin serkulta ison kassillisen suppiksia muutama viikkoa sitten. Hän myös vinkkasi kivasta ohjeesta Heli Bergiuksen kirjassa, joka minulla sattuikin olemaan hyllyssä. Anoppi tyhjensi leivontakirjojaan vähän aikaa sitten ja omistankin muutamia kirjoja joita en vielä edes ehtinyt selaamaan. Muokkasin ohjetta, muutin kerman tilalle Kipparikermaa kun sitä sattui olemaan kaapissa, samoin lisäsin juustoraastetta ja tuplasin sienten määrän. En muista olenko tehnyt aiemmin rahkavoitaikinaa. Tosi kiva yllätys, hyvän makuista ja pohja pysyy mukavasti kasassa eikä murene niin kuin ihan peruspiirakkataikina. (tästä innostuneena tein myös feta-pinaattipiirakan samalla pohjalla, ohje tulee myöhemmin...)

pohja:
125 g voita
125 g maitorahkaa
2 dl vehnäjauhoja
0,25 tl leivinjauhetta

Täyte:
300 g suppilovahveroita
1 iso sipuli
(1 valkosipulinkynsi)
125 g maitorahkaa
1 dl Kippari-kermaa
2 munaa
0,5 tl suolaa
2 dl juustoraastetta
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua basilikaa
ripaus mustapippuria
(1 rkl pinjansiemeniä)

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja rahka. Lisää jauhot ja leivinjauhe ja sekoita. Silppua sienet ja sipulit. Kuumenna pannu ja ruskista sieniä voinokareessa kunnes neste on haihtunut. Lisää sipulit ja sekoittele kunnes sipuli pehmennyt. Sekoita täytteen rahka, kerma, munta ja mausteet. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuokaan ja reunoille. Laita pohjalle sieniä, täytettä ja juustoraastetta vuorotellen. Ripottele päälle pinjansiemeniä. Paista uunin alatasolla n. 30 minuuttia.