En muista mistä tämän ohjeen olen ottanut, mutta ihan perus-banaanikakku tomusokeri-voikuorrutuksella. En osannut päättää tänään kahdesta kakusta kumpaa leivon kahvin kanssa, joten tein molempia. Tämä kakku on luultavasti parempaa huomenna, kun se on muhinut yön yli jääkaapissa.

100 g voita
3  dl sokeria
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl inkivääriä
2 tl kanelia
2 isoa kypsää banaania
0,5 dl vahvaa kahvia

Kuorrutus
100 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele pitkänmallinen vuoka. Vaahdota huoneenlämpöinen voija lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita mausteet ja leivinjauhe jauhoihin. Soseuta banaanit haarukalla. Kääntele vaahtoon jauhoseos ja myös varovasti kahvi. Lisää lopuksi banaanisose varovasti käännellen. Kaada vuokaan ja paista uunin alatasolla 50-60 minuuttia. Kypsyyttä voi kokeilla puutikulla, jos siinä ei ole taikinaa, kakku on kypsä. (paistoin n. 50 minuuttia). Anna kakun jäähtyä kokonaan.

Tee kuorrutus. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto sekaisin, lisää sokerit vatkaten. Levitä jäähtyneen kakun päälle. Koristelin kakun Dr Oetkerin suklaan makuisilla kuorrutegeeleillä. (kuva alla)