Jossain näin tämäntapaisen ohjeen. Siinä täytteessä oli kanan tilalla makkaraa ja pekonia. Idea näissä oli kuitenkin ehkä parempi kuin toteutus :) Lopputulos oli vadillinen "kanarönttösiä".



10 kpl

Taikina
3 dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
2 tl sinappia
150 g voita
3 rkl kylmää vettä

Täyte
300 g hunajamarinoituja broilerifileesuikaleita
6 aurinkokuivattua tomaattia
2 rkl creme fraichea
2 dl kermajuustoraastetta (mozzarellaa, emmentalia...)
kirsikkatomaatteja
mustapippuria, cajunmaustetta

Laita pohjan ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä leikkuuterällä nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Paista broilerisuikaleet kypsäksi. Mausta ja lisää creme fraiche. Anna jäähtyä. Lisää täytteeseen silputut aurinkokuivatut tomaatit ja juustoraaste.

Jaa taikina jauhotetulla alustalla 10 osaan. Kaulitse taikinapallot kaulimella jauhojen avulla pyöreiksi levyiksi ja nosta pellille. Lisää täytettä ja kääntele reunat päälle. Lisää jokaisen piirakan päälle kirsikkatomaatin puolikas. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 12-14 minuuttia.