Tämä on meidän perheen suosikkipeltileipää. En ole viitsinyt kaikkia ohjeita tänne laittaa, leivon peltileipää lähes viikottain eri versioina. Suosittelen, tuoretta leipää vähällä vaivalla! Jäljelle jääneen leivän voi paloitella ja pakastaa.

5 dl vettä
50 g hiivaa
0,5 dl öljyä
1,5 tl suolaa
1 rkl siirappia tai ruokosokerisiirappia
3 dl kaurahiutaleita
5,5 dl vehnäjauhoja

(päälle unikonsiemeniä tai hiutaleita)

Lämmitä vei käden lämpöiseksi. Liota veteen hiiva ja lisää siirappi, öljy ja suola. Vatkaa käsin vispilällä sekaan kaurahiutaleet ja jauhot vähitellen. Kun taikinasta tulee paksumpaa, voit sekoitella loput jauhoista nuolijalla. Kääntele, kunnes saat sitkoa aikaiseksi. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille, tasoita nuolijalla tasaiseksi. Anna kohota pellillä reilu tunti ja paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt leipä ruuduiksi.