400 g paistijauhelihaa
1 pss sipulikeittoaineksia
1 tl paprikajauhetta
1 tl kuivattua basilikaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl jauhelihamaustetta
2,75 dl vettä
5  dl tummaa makaronia
2 prk Keiju kasvirasvavalmiste 15 % (ruokakerman tapainen, kaurasta)
öljyä voiteluun
(korppujauhoa)
2 tomaattia

Keitä makaronit lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ruskista jauheliha ja lisää vesi ja sipulikeittoaines. Mausta ja anna hetken kiehahtaa. Voitele uunivuoka öljyllä. Sekoita makaroni ja jauhelihaseos, kaada vuokaan. Kaada päälle kasvirasvavalmiste ja sekoittele vähän. Pilko päälle tomaatit ja ripottele korppujauhoja. Paista 200 asteessa n. 50 minuuttia.

Tästä tykkäsi lapsetkin yllättävän paljon, oikein hyvä perinteisen makaronilaatikon korvike.