Sain Joulun alla ystävältäni Kotigastronomin sitruunan makuista raesokeria. Päätin kehitellä siihen sopivan pullan täytteen. Sokeri oli tosi pirtsakan ja reilusti sitruunan makuista.

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 muna
0,75 tl suolaa
0,75 dl sokeria
1 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
2 tl kardemummaa
6-7 dl vehnäjauhoja
75 g voita

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
1 tl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
n. 0,5 dl sokeria
1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1 limen mehu

Voiteluun 1 muna

Ota kaikki tarvikkeet esille pari tuntia ennen leipomista, jotta ne ovat huoneenlämpöisiä. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maitoon. Vatkaa maidon sekaan muna, suola, sokerit, kardemumma ja osa jauhoista. Jatka jauhojen lisäämistä käsin alustaen. Lisää lopuksi huoneen lämpöinen voi ja vatkaa taikina pehmeäksi palloksi. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi (30-40 min.) Huom. taikina kannattaa jättää aavistuksen löysäksi ja jättää loppu jauho leipomiseen. Vähän löysemmästä taikinasta tulee mehevämmät pullat. Joissain taikinoissa on enemmän voita, mutta mielestäni tämä voimäärä riittää hyvin kun jättää taikinan aavituksen löysemmäksi.

Sekoita tuorejuustoon täytteen aineet. Pese sitruuna hyvin ennen raastamista. Raastaminen käy parhaiten raudan pienimmällä terällä. Vinkki: sitruunamehua voi lisätä varovasti ja maistella mikä on sopiva määrä. Samoin sokerin määrää. Toiset tykkäävät makeammasta ja toiset sitruunaisesta.

Leivo kohonneesta taikinasta pikkupullia (12-14 kpl) ja laita ne pelleille leivinpaperin päälle. Kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla n. 30 minuuttia. Paina juomalasin pohja vehnäjauhoihin ja paina lasilla pulliin syvennykset. (painaa saa ihan reilusti!) Voitele reunat munalla. Lisää syvennyksiin n. rkl täytettä ja ripottele reunoille sitruunan makuista raesokeria. Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 10-14 minuuttia, uunista riippuen.