Olen yrittänyt leipoa pakkaseen kovasti vierasvarapullaa, mutta jostain syystä ne aina katoaa sieltä??? Joten leipomishommiin....tarkoituksena oli tehdä vaniljakreemillä ja omenalohkoilla täytettyjä pullia, mutta en sitten jaksanutkaan alkaa sulattamaan lohkoja pakkasesta :) Teinkin sitten vaniljalla ja appelsiinimarmeladilla täytettyjä pullia.

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 muna
0,75 tl suolaa
0,75 dl sokeria
1 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
2 tl kardemummaa
6-7 dl vehnäjauhoja
75 g voita

Täyte:
1 pss Blå Bandin vanhan ajan vaniljakastike-aineksia
(paketissa on kaksi pussia)
2,5 dl maitoa
Saarioisten appelsiinimarmeladia

mantelilastuja, mantelirouhetta tai raesokeria
voiteluun munaa

Ota kaikki tarvikkeet esille pari tuntia ennen leipomista, jotta ovat huoneenlämpöisiä. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maitoon. Vatkaa maidon sekaan muna, suola, sokerit, kardemumma ja osa jauhoista. Jatka jauhojen lisäämistä käsin alustaen. Lisää lopuksi huoneen lämpöinen voi ja vatkaa taikina pehmeäksi palloksi. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi (30-40 min.)

Sekoita maitoon vaniljakastikeaines ja laita kylmään vetäytymään.

Leivo kohonneesta taikinasta pikkupullia (12 kpl) ja laita ne kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla n. 30 minuuttia. Paina juomalasin pohja vehnäjauhoihin ja paina lasilla pulliin syvennykset. (painaa saa ihan reilusti!) Lisää syvennyksiin vaniljakreemiä ja paina kreemin päälle lusikalla kolo ja laita siihen 1 tl marmeladia. Ripottele reunoille mantelirouhetta tai raesokeria. Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.