Kuten kuvasta huomaa, tämä leipä tuli kyllä melkein jo syötyä ennen kuin ehdin kuvailemaan :) Ihan vastaavaa leipää olen tehnyt aiemminkin, mutta vähän eri aineilla ja tavalla.

25 g hiivaa
3 dl vettä
3 rkl oliiviöljyä
0,5 rkl suolaa
1 rkl siirappia
2 dl grahamjauhoja
4-4,5 dl vehnäjauhoja

50g voita
3 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua basilikaa

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liota hiiva veteen. Vatkaa sekaan suola, siirappi ja grahamjauhot. Lisää vehnäjauhot vähitellen alustaen kunnes saat hyvän sitkon. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä tunnin.

Notkista huoneenlämpöinen voi, purista siihen valkosipulinkynnet ja lisää basilika. Sekoita ja laita jääkaappiin.

Laita uunipellille leivinpaperi ja reilusti jauhoja. Kaada kohonnut taikina pellille ja vaivaa taikinaa hieman jauhotetuin käsin. Muotoile ja taputtele taikina soikeaksi leiväksi ja viillä pintaan viiltoja. Anna kohota pellillä vielä 35 minuuttia. Painele kohonneen leivät viiltoihin valkosipulivoita ja paista leipää 210 asteessa 20-25 minuuttia.