Sain ohjeen hyvältä ystävältäni, kiitos :) Paistoin taikinasta kaksi pohjaa valkoisissa pitkissä Teema-tarjoiluastioissa. Tämäkin vinkin sain ystävältäni, en ole edes tajunnut että tarjoiluastioita voi tosiaan käyttää piirakoissakin, koska kestävät uunia. Laitoin toisen pohjan pakkaseen vierasvaraksi, kuorrutteen tekee nopeasti kun tulee tarve.

3 dl sokeria
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
3 tl vaniljasokeria
1,5 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
175 g voita sulatettuna
6 dl porkkanaraastetta (hienoa)

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon. Lisää lopuksi sula voi ja porkkanaraaste. Leikkaa vuokiin sopivat palat leivinpaperia (tulee reunoille saakka). Näin ei tarvitse voidella ja saat pohjat siististi pois, eikä astioita tarvitse tiskata. Kaada taikina kahteen pitkään vuokaan ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia (paistoin 18 min.). Voit myös paistaa reunallisessa uunipannussa yhden pohjan.

Kuorrute:
(riittää yhteen kakkuun:)

100 g maustamatonta tuorejuustoa
40 g voita sulatettuna
3,5 dl tomusokeria
2 tl  vaniljasokeria
2-3 tl sitruunan tai limen mehua

Sekoita sula voi tuorejuustoon ja lisää muut aineet. Levitä jäähtyneen pohjan päälle. Koristele valkosuklaarouheella ja nonparelleilla.