Syötiin tätä tänään jälkkäriksi kahvin kanssa, olipa suklainen pläjäys :) Oli niin tuhtia tavaraa ja tuli suuri torttu että riitti naapuriinkin viemisiksi. Otin ohjeen Kotilieden leivontakirjasta, mutta lisäsin täytteiden määrät 1,5 kertaisiksi, koska määrä tuntui vähältä ja kostempi lopputulos aina parempi. Laitan tähän ohjeen niin kuin sen tein.

5 munaa
2 dl sokeria
100g jauhettua mantelia (jauhoin sauvasekoittimella kaikki mantelilastujen ja rouheiden jämät pussinpohjilta)
tai pähkinää
0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
vajaa1 tl leivinjauhetta

Kumoamiseen: tomusokeria (tätä en suosittele, koska kuorrutus ottaa huonosti kiinni, mielummin tavallista sokeria tai ei välttämättä mitään)

Väliin
250-300 g aprikoosimarmeladia

Täyte ja kuorrutus:
300 g tummaa suklaata
75 g voita

Koristeeksi: suklaamakeisia, pähkinöitä, keksimurua, Meiran suklaarakeita (laitoin näitä, mikä vaan käy:)

Sekoita kaakaojauhe, vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe kulhossa hyvin sekaisin. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri suuressa kulhossa hyväksi vaahdoksi. Lisää varovasti käännellen mantelijauho. Lisää kuivat aineet sihdin läpi taikinaan käännellen. Levitä taikina leivinpaperille pellille ja paista 175 asteessa n. 10 minuuttia (meidän uunissa riitti 8 minuuttia). Anna levyn jäähtyä hetken ja kumoa sitten (sokeroidulle) leivinpaperin päälle. Poista paperi varovasti.

Lämmitä voita sen verran mikrossa matalalla lämmöllä että saat siitä huoneenlämpöistä ja notkeaa. Laita tumma suklaa paloina toisen kulhoon ja sulata mikrossa hyvin varovasti vähän kerrallaan. Sekoita välillä. Lisää sulan suklaan joukkoon voi. Levitä torttupohjalle marmeladia ja vajaa puolet suklaaseoksesta. Kääri torttu rullalle leivinpaperin avulla ja kuorruta lopulla suklaaseoksella. Koristele pähkinöillä, suklaamakeisilla tms.

Huom. tein tämän etukäteen jääkaappiin odottamaan ja päällinen kovettui hieman jääkaapissa niin että tortun joutui leikkaamaan veitsellä. Makua ei haitannut ollenkaan, mutta jos haluat pehmeän lopputuloksen, kasaa ja kuorruta vasta ennen tarjoilua.