Tämä ohje oli joskus aikoinaan Kodin Kuvalehdessä (alunperin Kaarina Roinisen ohje) ja on ollut joissain blogeissakin kokeilussa. Olen ottanut ohjeen talteen ja on odottanut kokeilua. No nyt tuli koklattua ja olivat oikein maukkaita. Pieniä muutoksia tein ohjeeseen. Lämpiminä nämä eivät irronneet kovin hyvin vuoasta, joten ensi kerralla teen ehkä voidellulla muffinssipellillä. Jäähtyneenä irtosivat hyvin. Ohjeessa mainitaan että taikinaa 2 rkl jos käyttää amerikanmuffinssivuokia, ja tuolla määrällä taikina olisi kyllä loppunut kesken. Eli amerikanmuffinssivuokaan reilu rkl taikinaa.

300 g jauhelihaa
paprikajauhetta ja jauhelihamaustetta (tätä ei ohjeessa)
1 sipuli hienonnettuna
2 dl porkkanaraastetta
200 g aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa (ohjeessa maustamaton)
0,5 dl ketsuppia
0,5 tl mustapippuria
2 tl pitsamaustetta
1 tl suolaa
2 tl kuivattua basilikaa (ohjeessa1 dl persilja- tai basilikasilppua)

taikina:

2 munaa
1 dl sulatettua voita (ohjeessa margariinia)
1 dl maitoa
1 rkl hunajaa (ohjeessa leipäsiirappia)
1 dl kaurahiutaleita (ohjeessa leseitä)
3 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa

Pinnalle:
puolitettuja kirsikkatomaatteja 6 kpl
2 dl emmentalraastetta

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ruskista jauheliha ja mausta paprikajauheella ja jauhelihamausteella. Lisää sipuli ja porkkana ja kääntele seosta pannulla pienellä lämmöllä. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Lisää ketsuppi ja mausteet. Jäähdytä.

Sekoita kuivat aineet sekaisin. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito ja voisula. Kääntele sekaan kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita muffinssivuokaan iso rkl taikinaa ja päälle täytettä. Lisää päälle kirsikkatomaatin puolikas ja juustoraastetta. Paista 200 asteessa 16-20 minuuttia.