Tämä on omenainen muunnelma Valion raparperihuumasta. Lisäsin päälliseen kaurahiutaleita rapeutta antamaan ja täytteeseen kanelia. Nautittiin tätä Aino kermainen karamelli-jäätelön kera, mutta hyvin maistuu sellaisenaan.

250 g voita
3,5 dl sokeria
5,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 prk kermaviililä
2 munaa
0,75 dl kaurahiutaleita

Päälle:
8 dl omenapaloja
2-3 rkl sokeria (riippuen omenien makeudesta)
1 tl kanelia

Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita voi, jauhot ja sokeri, ota seosta erilleen 2 dl. Lisää loppuun taikinaan leivinjauhe, kardemumma, kermaviili ja munat. Sekoita tasaiseksi. Levitä isompi taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Mausta omenat sokerilla ja kanelilla ja ripottele taikinan päälle. Lisää pikkutaikinaan kaurahiutaleet ja ripottele pinnalle. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.