Tämä ohje on oikein kivaa vaihtelua perinteiseen kääretorttupohjaan. Ohje on otettu Kaarina Roinisen kirjasta "Tv-leipurin viikonlopun leivonnaiset". Muuttelin täytettä hieman, koska tämä halva jota minulla oli, ei mielestäni riittänyt alkuunkaan makeuden antajaksi. Täytteestä voi jättää halvan ihan hyvin pois, jos et sen mausta pidä (mantelinen ja makea).

Marenkiraitojen pursottamista kannattaa miettiä, miten päin haluat raidat, pitkittäin vai poikittain. Alkuperäisessä ohjeessa myös kehotettiin pursottamaan raidat 1 cm välein, mielestäni marenkimassa ei olisi riittänyt alkuunkaan, vaan pursotin n. 1 cm leveitä raitoja n. 4 cm välein.

3 munaa
2 keltuaista
1 dl sokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Marenki:
2 valkuaista
1,5 dl sokeria

Täyte:
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 prk kuohukermaa
75 g halvaa (voi jättää pois ja lisätä sokerin määrää)
2 rkl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
5 dl mansikoita, joko tuoreita tai jäisiä

Valmista ensin marenki, niin vatkaimia ei tarvitse välillä pestä. Erottele kahdesta munasta valkuaiset ja keltuaiset erilleen. Laita valk. puhtaaseen vatkauskulhoon ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri aina välillä vatkaten.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat, keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään (teen tämän kyllä aina ensimmäisenä:) ja lisää siivilöiden vaahtoon. Sekoita varovasti nostellen. Levitä taikina huolellisesti voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Laita marenki pursottimeen ja pursota taikinaan pitkittäin raitoja. Paista torttulevyä 175 asteessa uunin alatasolla 15-18 minuuttia (paistoin 18 min). Anna jäähtyä kokonaan pellillä. Kumoa levy varovasti leivinpaperin päälle.

Vaahdota kerma ja lisää siihen rahka, murennettu halva ja marjat. (jos käytät isoja mansikoita, puolita) Mausta sokereilla. Levitä seos levylle ja kääri varovasti rullalle leivinpaperin avulla.