Nämä sarvet ovat helppoja ja nopeita tehdä, koska taikina nostatetaan vain yhden kerran. Itse pidän rouheista ja jyvistä, ja siksi lisäsin taikinaan kaurahiutaleita. Taikina on löysähköä, joten leipoessa kannattaa käyttää runsaasti jauhoja.

Tuoreet sämpylät ja sarvet ovat kyllä vaarallisia! Vastapaistettuina näitä jostain syystä uppoaa napaan yllättävän monta....!

12 kpl

2,5 dl vettä
25 g hiivaa
0,75 tl suolaa
2 dl kaura-ruishiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä

Täyte:
1 muna
1,5 dl juustoraastetta (emmental)
1 dl silputtua aurinkokuivattua tomaattia (huuhtele ja valuta jos öljyssä)
1 tl kuivattua basilikaa

Päälle:
Munaa
juustoraastetta
unikonsiemeniä

Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja hiutaleet. Lisää jauhot koko ajan alustaen. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo niistä heti jauhotetulla alustalla kaksi palloa. Kauli pallot pyöreiksi levyiksi. Sekoita täytteen aineet. Jaa taikinalevyt taikinapyörällä kuuteen osaan. Lisää täytettä leveään kohtaan n. 1 tl. Pyöritä kolmiot rullalle sarviksi ja laita kohoamaan uunipellille leivinpaperin päälle. Anna kohota vedottomassa paikassa 30-40 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele päälle juustoraastetta ja unikonsiemeniä. Paista sarvet 225 asteessa keskitasolla 12-14 minuuttia. Täytteeseen sopii tomaatin tilalle esim. pieneksi kuutioitu palvikinkku.