1283237531_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä suolainen piirakka syntyi niistä aineksista mitä kaapista löytyi.

Pohja:
150 g voita
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 rasia Pirkka marinoituja kirjolohisuikaleita (250 g)
200 g Pirkka emmentai-mozzarella-juustoraastetta
100 g Valio Viola tomaatti-basilikatuorejuustoa
0,5 rasiaa kirsikkatomaatteja
2 dl maitoa
2 munaa
kuivattua basilikaa, mustapippuria, suolaa

Nypi jauhot pehmeään rasvaan ja lisää vesi. Sekoita nopeasti. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Pese ja puolita tomaatit. Vatkaa maito, munat ja tuorejuusto sekaisin. Mausta 1 tl kuivattua basilikaa, 0,5 tl suolaa ja ripauksella mustapippuria.

Esipaista pohjaa 11 minuuttia. Lisää sen jälkeen päälle lohisuikaleet, juusto, tomaatit ja muna-maito. Paista vielä 20-25 minuuttia kunnes kaunis väri ja täyte on hyytynyt.