Tekaisin tämän piirakan yksi ilta aineista, joita kaapista sattui löytymään. Pohjasta tuli mukavan rouheinen speltin ansiosta.



Pohja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
1 dl spelttirouhetta
150 g voita
2 rkl vettä

Täyte:
400 g paistijauhelihaa
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl ketsuppia
1 dl kermaa
150 g Valion punaista emmental-juustoraastetta
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 dl kermaa + 1 dl maitoa
2 munaa
paprikajauhetta, grillimaustetta, mustapippurirouhetta, kuivattua basilikaa, suolaa

Valmista ensin pohja. Nypi jauhot ja hiutaleet pehmeää rasvaan ja lisää vesi. Sekoita nopeasti. Laita leivinpaperi irtopohja-vuuan pohjalle. Painele pohja-taikina pohjalle ja reunoille ja laita jääkaappiin kovettumaan.

Pese ja puolita tomaatit. Ruskista jauheliha ja mausta paprikajauheella, mustapippurilla ja grillimausteella.  Lisää tomaattipyre, ketsuppi  ja kerma. Keitä kasaan 5-10 minuuttia. Sekoita kerma-maitoon munat ja mausta suolalla (n.1 tl) ja kuivatulla basilikalla.

Esipaista pohjaa 225 asteessa n. 10 minuuttia. Lisää sen jälkeen päälle vuorotellen jauhelihatäytettä ja juustoraastetta, päälle tomaatit ja ripaus juustoraastetta. Kaada päälle muna-kerma. Paistetaan 225 asteessa n. 30 minuuttia. Kannattaa laittaa päälle jossain vaiheessa leivinpaperi, jottei pinta tummu liikaa.