Piirakka on tehty samalla ohjeella, kuin muutkin tuorejuustoa ja smetanaa sisältävät piirakat. Lisäsin valkosuklaan määrää ja vähän sokeria happamuutta taittamaan.



Pohja:
100 g voita
0,5 dl sokeria
1 muna
1 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
5 dl raparperipaloja
0,5 dl sokeria
1 prk smetanaa (125 g)
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
130 g valkosuklaata
2 rkl sokeria 

Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa 30 s kerrallaan. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, vatkaa sekaan muna. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseokseen. Taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan. (26-27 cm) Sekoita sokeri raparperiin ja lisää piirakkapohjan päälle. Pehmennä tuorejuustoa lusikalla ja vatkaa sekaan smetana. Lisää muna, sokeri ja valkosuklaa. Kaada raparperin päälle. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia. Tarjoile jäähtyneenä esim. vaniljajäätelön kera.