....eli mustikkakakku. Kakku ei ole ulkonäöltään kummoinen, mutta tämä oli kyllä hyvää, ja ehdottomasti tulee olemaan yksi suosikkini! Ohje on taas Amerikan Herkut-kirjasta ja olin ensin vähän skeptinen reseptiä kohtaan mutta yllätti todella positiivisesti. Kakku on sisältä mehevä ja päältä rapea, ja kaneli sopii tosi hyvin mustikan kanssa. Vähän jouduin soveltamaan, koska mustikat loppuivat kesken. Laitoin osan mustaherukoita ja hyvin nekin tähän sopivat. Lisäksi sitruunaa ei ollut, joten laitoin limeä. Tarjoilimme kakkua hieman lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa, mutta säilyi hyvin kakkukuvun alla seuraavaan päivään ja oli ihan mehevää silloinkin. Laitan ohjeeseen sulkuihin miten itse tein.



5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
50 g voita (laitoin 70 g koska olisi jäänyt turha nokare pakettiin:)
2,75 dl sokeria
(lisäsin 1 tl vaniljasokeria)
1 muna
1 tl raastettua sitruunan kuorta (laitoin limen kuorta)
1,5 dl maitoa
5 dl tuoreita tai pakastettuja mustikoita (laitoin 2 dl mustikoita ja 3 dl mustaherukoita)
2 rkl vehnäjauhoja

Kuorrutus:
1,5 dl sokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
4 rkl voita
0,5 tl kanelia

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. (käytin 24 cm irtopohjavuokaa) Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskikokoisessa kulhossa. Laita suureen kulhoon voi, vaniljasokeri ja sokeri. Nypi kolmannessa kulhossa kuorrutuksen aineet keskenään.

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna ja limen kuori ja vatkaa hyvin. Lisää jauhoseosta ja maitoa vuorotelleen varovasti käännellen. Sekoita mustikoihin 2 rkl vehnäjauhoja ja kääntele taikinaan. Nostele taikina vuokaan ja tasoita pinta. Murustele päälle kuorrute. Paista kakkua 45-55 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kypsyyttä voi kokeilla tikulla (Itse paistoin täydet 55 minuuttia uunin alemmalla tasolla). Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.