Joskus on kiva tehdä suolaisia piiraita pieninä versioina. Piiraat valmistuvat helposti muffinssi-vuoassa.

12 kpl

Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja (osan voi korvata kaura- tai spelttihiutaleilla tai sämpyläjauhoilla)
3 rkl kylmää vettä

Täyte:
300 g hunajamarinoituja broilerinfileesuikaleita
2 rkl Viola Chili-paprikatuorejuustoa (myös jokin muu tuorejuusto käy)
1 rkl kermaa tai maitoa

2 dl ruokakermaa
2 munaa
3-4 rkl makeaa chilikastiketta
0,25 tl suolaa
ripaus paprikajauhetta ja rouhittua mustapippuria
1,5 dl kevyt emmental-juustoraastetta
1 punasipuli
6 kirsikkatomaattia

Nypi pohjan huoneenlämpöiseen voihin jauhot. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Voitele kevyesti muffinssivuoan syvennykset. Painele taikina syvennysten pohjalle ja reunoille. Laita kylmään odottamaan. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Paista broilerinsuikaleet tipassa öljyä. Lisää tuorejuusto ja kerma ja anna hautua n. 5 minuuttia. Leikkaa sipuli viipaleiksi ja pese ja puolita tomaatit. Sekoita kermaan munat, chilikastike ja mausteet. Laita jokaiseen syvennykseen broileritäytettä, juustoraastetta ja munakermaseosta. Laita päälle punasipulia ja kirsikkatomaatin puolikas. Paista n. 20-25 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt ja piiraat ovat saaneet kauniin värin pintaan.