...eli persikkainen keikauskakku. Tämä kakku on Amerikan Herkut-kirjasta, joka on ollut käytössä ahkeraan. Kakusta tuli yllättävän korkea, joten tekisin seuraavalla kerralla taikinasta puolikkaan ja lyhentäisin paistoaikaa. Kirjan kuvassa kakku on huomattavasti matalampi. Näin kakussa on enemmän täytettä ja se on mehevämpi. Tämä toki maistui tällaisenaan, tarjosimme tämän kanssa Ainon vanilja-mansikkajääteloä.



5 tuoretta persikkaa (ohjeessa 4)
200 g voita
2,5 dl fariinisokeria
1,5 dl hasselpähkinöitä
1,25 dl sokeria
2 munaa
0,5 tl vaniljasokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 dl kermaa
0,5 dl appelsiinimehua

Ryöppää persikoita kiehuvassa vedessä pari minuuttia kunnes kuori alkaa irrota. Huuhtele kylmässä vedessä. Poista kivet ja kuoret ja leikkaa malto lohkoiksi. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata 50 g voita ja voitele pyöreä tai neliskulmainen vuoka ja sen laidat. Ripottele 1,5 dl fariinisokeria vuoan pohjalle ja reunoille. Ripota puolet pähkinöistä pohjalle. Asettele persikat pähkinöiden päälle. Ripota päälle loput fariinisokerit ja pähkinät. Laita vuoka kylmään odottamaan.

Vaahdota sokeri ja jäljelle jäänyt voi kuohkeaksi suuressa kulhossa. Lisää munat ja vaniljasokeri. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola toisessa kulhossa. Sekoita kerma ja appelsiinimehu. Lisää kuivat ja kosteat aineet vaahtoon vähitellen varovasti sekoittaen. Levitä taikina vuokaan persikoiden päälle. Kypsennä kakkua 35-40 minuuttia, kokeile kakun kypsyys puutikulla keskikohdasta. Anna jäähtyä puolisen tuntia vuoassa ja kumoa sitten tarjoiluastiaan. (tarjoile vaniljajäätelön kanssa)