Raparperikauden alkaessa palauttelen mieliin tämän ihanan raparperipiirakan reseptin. Se on julkaistu yli 10 v. sitten Valion Ruokavuosi-lehdessä, joka edelsi Kerma-lehteä. Resepti löytyy varmasti myös Valion nettiarkistosta. Ohje on tosi helppo, ei vatkaamista eikä vaahdottamasti. Tämä maistui tosi hyvältä lämpimänä vaniljajäätelön kera.

250 g voita
3,5 dl sokeria
5,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 prk kermaviililä
2 munaa

Päälle:
7 dl raparperipaloja
1 dl sokeria

Kiehauta raparperipalat vähäisessä vesimäärässä joko kattilassa tai mikrossa. Valuta. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita voi, jauhot ja sokeri, ota seosta erilleen 2 dl. Lisää loppuun taikinaan leivinjauhe, kardemumma, kermaviili ja munat. Sekoita tasaiseksi. Levitä isompi taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Yhdistä sokeri ja raparperi ja levitä pohjan päälle. Ripottele pinnalle loppu taikinaseos. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.