Ohje löytyi Me Naiset lehdestä, ja olisipa taas pitänyt uskoa itseään...:) Nimittäin ihmettelin liivatteiden lisäämistä marja-tuorejuustoseokseen ja sitten vasta vaahtojen lisäämistä. Oma järkeni sanoi että kaikki sekaisin ja viimeisenä liivatteet. Niinhän siinä kävi, että liivate jämähti marjaseokseen mutta kakku ei hyytynyt, pysyi kuitenkin kasassa. Söimme siis moussea kekseillä. Maku oli kuitenkin hyvä ja mielestäni ulkonäkö kiva, ja ei tätä kauheasti jäänyt vieraiden jälkeen, vaikka oli lusikoitavaa sorttia :) Lisäksi ohjeessa kehotettiin laittamaan 23 cm vuokaan, itse laitoin 24 cm vuokaan ja tuli ihan täyteen.

Eli laitan alkuperäisen ohjeen (poikkeuksena että käytin 12 liivatetta koska täytteen mansikat olivat pakasteesta), ei missään nimessä kannata lisätä liivatetta marja-tuorejuustoseokseen, vaan vasta viimeisenä. Otan tästä kyllä revanssin, sen verran kiva idea. Noita Savoiardi-keksejä löytyy ainakin Citymarketeista.

Oma lukunsa oli noiden keksien laittaminen, ihmettelin millä ihmeellä ne saa pysymään pystyssä. Noin 15 minuutin taistelun jälkeen sain kaikki keksit sievästi riviin ja pystyyn :)

12-14 kpl Savoiardi-keksejä
10 kpl liivatelehtiä (jos mansikat pakasteena, 12 kpl)
3 munanvalkuista
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
2 dl mustaherukoita (pakaste)
5 tuoreita mansikoita
250 g mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl sitruunamehua

(päälle mansikoita ja muita marjoja)

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa keksit kahtia ja asettele ne vuoan reunoille pyöreä pää ylöspäin. Vaahdota valkuaiset kulhossa. Lisää sokerit vaahtoon samalla vatkaten. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Soseuta sulaneet mustaherukat ja mansikat. Vatkaa huoneenlämpöinen mascarpone notkeaksi ja sekoita marjasoseeseen. Kuumenna sitruunamehu ja puristele liivatteet ja sekoita kuumaan mehuun. Kaada ohuena nauhana marjaseokseen (älä tee näin:) ja sekoita. Lisää vaahdot ja sekoita. (lisäisin liivatteen tässä vaiheessa) Kaada kakku vuokaan ja anna hyytyä ainakin 3 tuntia (minä antaisin olla 4-5). Irrota valmiin hyytyneen kakun reunus ja liu'uta tarjoilualustalle.

Koristele kakku marjoilla. Itse tein marjojen päälle killteen hyytelösokerista.