Olen viime aikoina leiponut tosi usein tätä todella helppoa "leipää". Lakkojen vuoksi on kaupoista ollut leipä kortilla, joten olen säästänyt sen vähänkin muille ja leiponut usein. Tämä on tosi nopea ja helppo valmistaa. Taikina kannattaa kohotuksen jälkeen pistellä haarukalla ruuduiksi, jolloin leipä on helppo leikata paiston jälkeen paloiksi.

5 dl vettä tai maitoa
25 g hiivaa
2-3 rkl öljyä
1 rkl ruokosokerisiirappia tai siirappia
1 tl suolaa
3,5 dl sämpyläjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,25 dl pellavansiemeniä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liota sekaan huoneenlämpöinen hiiva. Vatkaa sekaan suola, siirappi ja öljy. Lisää sekaan jauhot, hiutaleet ja siemenet vähitellen koko ajan alustaen. Taikinan voi hyvin sekoittaa vispilällä ja jatkaa nuolijalla tai puuhaarukalla, jolloin ei tarvitse edes käsiään sotkea :) Taikina saa jäädä löysäksi. Laita pellille leivinpaperi ja levitä taikina vuokaan. Kohota vedottomassa paikassa yksi tunti. Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia kunnes on kypsä ja kauniin värinen. Leikkaa jäähtyneenä ruuduiksi.