Tämäkin ohje on ihanasta Amerikan Herkut-leivontakirjasta, jonka vielä joskus kyllä saan omaksi, jostain...:) Painos on loppu eikä sitä saa edes tilattua, joten tyydyn lainaamaan kirjastosta uudelleen ja uudelleen ja uudelleen..... Luultavasti kokeilen kaikkia kirjan reseptejä, se on ainakin tavoite :)

Tässä siis juustokakkua ainakin itselleni uudella tavalla, eli maitosuklaalla höystettynä. "Unohdin" kakun uuniin, joten sen pinta tummui aavistuksen liikaa. Kannattaa laittaa päälle leivinpaperi hyvissä ajoin ennen kuin pinta alkaa tummua. Kakun tuorejuusto-määrä on hurja, joten kannattaakin suunnistaa Prisman tuorejuustohyllylle, ja ostaa Exquisa-merkkistä tuorejuustoa, on huomattavasti edullisempaa kuin Valio ja Creme Bonjour. Myös Lidl myy edullista maustamatonta tuorejuustoa. Tapani mukaan muokkasin ohjetta vähän.

5 dl Digestive-keksimurua
1 rkl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta
125 g voita sulatettuna

800 g tuorejuustoa
2,5 dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
5 munaa
1,5 levyä Pandan maitosuklaata
(0,5 koristeluun)

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita keksimurut, sokeri ja kaakaojauhe kulhossa, lisää sulatettu voi. Laita 24 cm irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle. Painele keksimuruseos pohjalle ja reunoille ja laita jääkaappiin odottamaan.

Vatkaa tuorejuusto, sokeri, 2 rkl vehnäjauhoja, vaniljasokeri ja suola kulhossa sekaisin. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Rouhi suklaa ja sekoita loput jauhoista suklaarouheeseen. Jaa taikina kahteen kulhoon ja sekoita toiseen taikinaan suklaarouhe. Kaada tämä taikina vuokaan ja toinen taikina päälle. Paista 1 h 15 minuuttia uunin alatasolla. (Luulen että reilu tuntikin saattaisi riittää) Jäähdytä kakku ja pidä sitä kylmässä vähintään 4 tuntia ennen tarjoamista. (koristele sulatetulla suklaalla)