Jälkkäriksi söimme pitkäperjantaina tätä kakkua. Nappasin ohjeen Me Naiset-lehdestä. Tapani mukaan luin reseptin puolihuolimattomasti ja laitoin vahingossa kermaa tuplamäärän. Epäilin kakun hyytymistä, joten lisäsin kolme liivatetta. Tungin levystä jääneet suklaatkin mukaan. Tälläkin liivatemäärällä kakusta tuli pehmeää, juuri ja juuri leikattavaa. Oikein hyvä koostumus kuitenkin. Oikeassa reseptissä siis puolet kermasta ja liivate pois, ja suklaata vain 200 g. Laitan tähän niin kuin kakun tein.

150 g kaurakeksejä
50 g voita

260 g valkosuklaata (2 levyä Pandan)
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
0,5 dl rusinoita
0,5 dl mantelirouhetta
3 liivatetta
rkl kiehuvaa vettä

Koristeeksi suklaamakeisia

Laita keksit pussiin ja nuiji kaulimella muruksi. (Kyllä, nykyään NUIJIN, se on niin paljon nopeampaa:) Sulata voi ja sekoita keksimuruun. Laita irtopohjanvuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksimuru-voiseos tiiviisti. Laita kylmään. Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi. Sekoita paloiteltu valkosuklaa kermaan ja nosta pois levyltä. Sekoita kunnes sulaa kokonaan. Anna jäähtyä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen väh. 5 minuutiksi. Sekoita tuorejuusto ja maitorahka hyvin sekaisin. Pilko rusinat pieniksi. Sekoita kerma-suklaaseos maitorahka-juustoseokseen ja sekoita mukaan rusinat ja mantelirouhe. Puristele liivatteet hyvin ja sekoita kiehuvaan vesitilkkaan. Valuta seokseen ja sekoita hyvin. Kaada pohjalle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele.