1270923438_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänään oli ystäväperhe syömässä ja tätä syötiin jälkkäriksi. Ohje on Kodin Kuvalehdestä, muokkasin vähän. Tästä riittää jälkkäriä 5-6 hengelle. Ohje on tosi helppo ja nopea tehdä. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen en kuitenkaan suosittele useamman tunnin jääkaapissa säilyttämistä, koska alkoi vähän vetistyä. Mutta esim. tuntia ennen voi hyvin tehdä. Maut vetäytyvät hiukan jääkaapissa, joten sokeria ei missään nimessä kannata lisätä vaikka ei aluksi maistu hirveän makealta. Tämä on samalla aikaa makeaa ja raikasta.

1 levy Pandan valkosuklaata
4 dl kermaa
1 sitruunan kuori raastettuna ja mehu puristettuna
0,5 dl sokeria
2 munanvalkuaista

Sulata suklaa mikrossa ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma ja sokeri kulhossa. Lisää sitruunamehu ja raaste ja vatkaa hieman tiiviimmäksi vaahdoksi. Varo vatkaamasa liian kovaksi, tekee valkuaisten sekoittamisesta hankalaa. Kääntele vaahtoon valkosuklaa. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita varovasti keskenään. Laita annoskulhoihin ja hetkeksi jääkaappiin vetäytymään. Tarjoa praliinin kera.

Praliini

1 dl kuorittuja manteleita
1 dl hasselpähkinöitä
1,25 dl sokeria
1 rkl rypsiöljyä

Laita ainekset kattilaan ja kuumenna varovasti niin että sokeri alkaa sulaa (voi hyvin laittaa 3-4 lämmölle, kunhan sekoittelee koko ajan). Kuumenna kunnes sokeri muuttuu kullanruskeaksi. Voitele leivinpaperi rypsiöljyllä ja kaada seos siihen. Anna jäähtyä ja leikkaa tai murskaa paloiksi. (itselläni tämä ei ihan onnistunut, jostain syystä sokeri meni turhan kovaksi eikä muistuttanut ulkonäöltään mitä piti, maku kuitenkin ihan ok...)