Koska emme lampaanpaistista niin välitä, päätin tehdä pitkäperjantain ateriaksi jotain lampaan jauhelihasta. Kreikkalaisittain maustettu ruoka maistuu meillä aina.

500 g karitsan jauhelihaa
1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 munakoiso (300 g)
300 g orso-jyväpastaa tai muuta pastaa
2 tetraa yrteillä maustettua tomaattimurskaa
3 dl vettä
1 rkl hunajaa
1 rkl oreganoa
1 purkki bulgarian ruoanvalmistusjogurttia
1 muna
2 dl kevyt emmental-raastetta
ripaus kanelia
suolaa, pippuria
vuokaan öljyä

Pilko munakoiso kuutioiksi ja laita kulhoon jonne 0,5 tl suolaa päälle. Anna "itkettyä". Pilko sipuli. Paista jauheliha kahdessa erässä kuumalla pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pannulle sipuli ja kuullota. Lisää munakoiso ja paista hetki. Lisää vesi, tomaattimurska, hunaja ja purista sekaan valkosipulinkynnet. Hauduta miedolla lämmöllä pastan keiton ajan. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä n. 5 minuttia, eli ei ihan kypsäksi vaan al denteksi. Mausta kastike oreganolla ja ripauksella kanelia ja tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa. Sekoita pasta ja kastike ja kaada öljyttyyn vuokaan. Sekoita jogurtti ja muna ja valuta päälle, lisää viimeiseksi juustoraaste. Paista 200 asteessa 30 min. kunnes saanut kauniin värin.