Ystäväperheen kanssa söimme tänään tätä ruoaksi. Broilerin idea on Kodin Kuvalehdestä, mutta muuttelin ohjetta vähän. Tässä tulee kätevästi lisäke ja liha samassa paketissa. Pidin tästä kovasti ja hyvin upposi vieraillekin :)

4 dl risottoriisiä
600 g kasviksia (paprikaa ja kesäkurpitsaa)
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
9 dl vettä
2 kanaliemikuutiota
oliiviöljyä
6 broilerin rintaleikettä (maustamaton)
1 rkl oljyä
0,5 rkl sitruunamehua
2 tl hunajaa
suolaa ja pippuria
pestoa
pinjansiemeniä
parmesania (pala)

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa sipuli viipaleiksi ja silppua valkosipuli pieneksi (älä purista). Kuutioi kasvikset. Kiehauta vesi ja lisää kanaliemikuutiot. Lorota laakean vuoan pohjalle oliiviöljyä, lisää kasvikset ja riisi ja kaada päälle kanaliemi. Laita uuniin 20 minuutiksi. Laita broilerit kulhoon, mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla ja lisää öljyä ja sitruunamehua. Kääntele hyvin sekaisin. Kun vuoka on ollut uunissa 20 minuuttia, lisää päälle broilerit. Lisää jokaisen päälle tl pestoa ja ripottele pinjansiemeniä. Kypsennä vielä noin puoli tuntia kunnes broilerit ovat kypsiä. Vuole valmiin ruoan päälle parmesan-lastuja.

Lisäkesalaatti:
1 rasia Napolitan mixiä (erivärisiä salaatteja, rucolaa, mizunaa jne.)
1 kurkku
1 pkt Riitan herkun mozzarellapalloja
0,5 rasiaa kirsikkatomaatteja
10 aurinkokuivattua tomaattia

Huuhtele salaatti ja kuivaa. Pese ja kuori kurkku ja leikkaa suikaleiksi. Pese ja puolita tomaatit ja silppua aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita ainekset ja tarjoile lisäkkeeksi vinaigrette-kastikkeen kera.