Tästä taisi tulla meidän uusi lemppariruoka, lapset ainakin tykkäsivät syödä lihat tikuista :) Varmaan jotenkin eksoottista vaihtelua. Kesällä grillataan vartaita paljonkin, päätin kokeilla miten onnistuu uunissa. Hyvin onnistuivat, muruakaan ei jäänyt :)

450-500 g broilerin maustamatota rintafilettä
1 rkl hunajaa
1 rkl öljyä
1/4 limen mehu
1 tl juustokuminaa
0,5 tl suolaa
1 valkosipulinkynsi murskattuna

8 pientä varrastikkua

Laita tikut veteen likoamaan väh. puoli tuntia ennen. Leikkaa fileet pituussuunnassa kahtia. Laita kulhoon marinadin aineet ja lihat sekaan. Anna maustua muutama tunti jääkaapissa. Ota huoneenlämpöön n. tuntia ennen valmistusta. Pujottele liha pitkittäin tikkuihin.

5-6 perunaa
3 porkkanaa
2 rkl öljyä
0,5 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta

Tuoretta ananasta
makeaa chilikastiketta
chilirouhetta

Pese kasvikset hyvin ja kuivaa perunat. Leikkaa perunat kuorineen lohkoiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa pitkittäin paksuiksi tikuiksi. Laita vihannekset kulhoon, päälle öljy ja mausteet.

Kaada ananasten päälle chilikastiketta ja vähän chilirouhetta.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita kasvikset pellille leivinpaperin päälle ja kypsennä uunissa 15 minuuttia. Lisää sen jälkeen vartaat ja ananasrenkaat ja kypsennä vielä 15-20 minuuttia. Vartaita voi kääntää kerran kypsennyksen aikana.

En muistanut ostaa kermaviiliä, mutta joku raikas kermaviilikastike sopisi näiden kanssa. Me söimme kebab-kastikkeen ja ketsupin kera :)