Viime aikoina meillä on syöty broileria vartaissa, nyt päätin tehdä vartaat mureketaikinoista. Nämä kepakot valmistuvat uunissa samalla perunoiden kanssa. Lapset sitten tykkää näistä, tosin meillä söi aikuisetkin hyvällä ruokahalulla. Tästä satsista riittää isolle porukalle.

Jauhelihakepakot

400 g sika-nautajauhelihaa
0,5 dl korppujauhoja
1 dl vettä
1 sipulikeittopussi
1 muna
1 tl paprikajauhetta
1 tl kuivattua oreganoa
1 valkosipulinkynsi puristettuna

Laita korppujauhot nesteeseen turpoamaan vartiksi. (Voit myös käyttää kauralesettä tai hiutaleita) Lisää muut aineet ja sekoita nopeasti sileäksi taikinaksi.

Broilerikepakot

400 g broilerinjauhelihaa
0,5 dl korppujauhoja
0,5 dl kauralesettä
1 dl vettä
1 muna
1 tl broilerimaustetta (Meira)
1 tl currya
1 tl paprikajauhetta
0,25 tl suolaa

Sekoita korppujauhot ja lese veteen ja anna turvota vartti. Lisää muut aineet ja sekoita sileäksi taikinaksi.

Laita 18-20 kpl puuvartaita likoamaan veteen 20 minuutiksi (estää päiden palamisen uunissa). Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pötköjä ja painele tikkujen ympärille. 

Currymajoneesi

2 dl kevyt majoneesia
1-3 tl currya
2-3 tl makeaa chilikastiketta
1 tl ruokosokerisiirappia
0,5 tl suolaa

Tomaattinen dippi

1 prk kevyt kermaviiliä
1 rkl ketsuppia
1 rkl tomaattipyrettä
2 tl makeaa chilikastiketta
1 tl paprikajauhetta

Sekoita dippien ainekset ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

Valmista lisäkkeeksi lohkoperunoita. Pese hyvin 6-8 suurta perunaa ja kuivaa talouspaperilla hyvin. Leikkaa lohkoiksi. (Voit kuoria ja lohkoa sekaan myös pari isoa porkkanaa) Laita kulhoon ja kaada päälle öljyä ja mausta suolalla ja paprikajauheella. (Tai mustapippuria, kuivattuja yrttejä, chilijauhetta, valkosipulia.....)

Laita kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225 asteessa 15 minuuttia keskitasolla. Laita toiselle pellille leivinpaperilla kepakot ja lisää uuniin, siirrä perunat alatasolle ja paista kaikkia vielä 20 minuuttia. Tarjoa dippikastikkeiden ja salaatin kera.