Ihan oikeaoppisia italialaisia Saltimbocca-pihvejä nämä eivät ole, koska ei löytynyt marketista vasikan jauhelihaa, puhumattakaan Port Salut-juustosta. Nämä ovat siis suomalainen versio :) Mukavaa vaihtelua jauheliharuokiin.

400 g paistijauhelihaa
1 munaa
0,5 tl suolaa

4 viipaletta kinkkua
4 viipaletta kevyt emmentaljuustoa
2 tl tomaattipyrettä
4 isoa lehteä tuoretta salviaa (kuivattukin käy)
2 dl ruokakermaa (tai 1 dl valkoviiniä ja 1 dl kermaa)
suolaa
mustapippuria

Sekoita muna, jauheliha ja suola sekaisin hyvin. Öljyä leivinpaperi kevyesti ja levitä jauheliha päälle ohueksi levyksi. Jaa se kahdeksaan osaan. Laita neljälle osalle tomaattipyrettä, kinkku- ja juustosiivut sekä salvianlehti. Laita loput pihvit kansiksi ja painele reunat hyvin kiinni. Paista kuumalla pannulla pihveihin hyvä väri. Lisää kerma ja anna kiehua hiljalleen pastan keittämisen ajan, kunnes pihvit ovat kypsiä. Mausta lopuksi kastike suolalla ja pippurilla. Tarjoile pastan kera.