Kylläpä on viime päivityksestä vierähtänyt aikaa. En ole juurikaan keittiössä viihtynyt, siinä syy :)
Yhdistelin tämän ohjeen Kotilieden Parhaat Leivonnaiset-kirjan kahdesta ohjeesta. Aina vaan tuntuu olevan kirjojen ohjeissa korjattavaa, nimittäin mielestäni kuorrutusta oli ihan liian vähän. Levitin kuorrutuksen 2/3 osaan levyä. Lopun kuorrutin tavallisella mokkapalojen kuorrutuksella. Laitan tähän kuorrutuksen alkuperäisessä asussa, mutta suosittelisin ainakin 1,5 kertaistamaan kuorrutteen määrän. Käytin kuorrutteessa veden tilalla mansikkamehua saadakseni lisää aitoa mansikan makua.
4 munaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl sulaa voita
1,5 dl maitoa
Kuorrute:
1 pkt mansikkatomusokeria
0,5 dl vettä (tai tiiviste-mansikkamehua)
0,5 dl sulatettua voita
Pinnalle: nonparelleja
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon varovasti sekoittaen. Lisää maito ja voi ja sekoita varovasti taikinaan. Levitä tasaiseksi kerrokseksi reunalliselle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä jäähtyneen levyn päälle. Ripota päälle nonparelleja. Anna kovettua ja leikkaa neliöiksi.
keskiviikko, 17. maaliskuu 2010
Kommentit